Petzl RopeTrip 2014

Beerenberg deltok på Petzl RopeTrip 2014.

Vi gratulerer Marcus Wennerstrand, Ragnar Sælø og Martin Norlander, som alle er sikringsledere fra Beerenberg, med 12.plass av hele 31 lag i Petzl RopeTrip 2014. Dette er bra jobbet!

For å kunne delta, måtte alle deltagere gjennom en test, og alt utstyr ble kvalitetssjekket. Selve konkurransen var delt inn i fire deler; tre individuelle oppgaver og en gruppeoppgave.

De individuelle oppgavene gikk ut på å transportere en Martin Norlander - Petzl Road Trip 2014vannbøtte gjennom diverse hindringer, montering av en antenne og montering av brikker i et pusslespill som til slutt dannet logoen til Petzl RopeTrip. Det var også innslag av leding. Oppgavene gikk på tid, men det ble hele tiden fokusert på sikkerhet. Dersom man gjorde feil ble det gitt straffesekunder og dersom man var inne på bare ett system ble man diskvalifisert. Gruppeoppgaven besto av å transportere et vektlodd som først skulle treffe en bjelle, for deretter å landes på en blink nærmest mulig «bulls eye». Deltagerne ble hele tiden observert av eksterne eksaminatorer.

Konkurransen foregikk i år i lokalene til C2 Safety i Uppsala, Sverige. Finalen foregikk utendørs på fasaden til Uppsala Slott, og bestod av å redde personer som hang forskjellige steder. Alle fire lagene som kom til finalen var fra Russland.

Vi i SOFT vil oppfordre flere medlemsbedrifter til å delta på neste Petzl RopeTrip! Vi kommer tilbake med informasjon når det nærmer seg tid for påmelding.